OSEM tak ayat2 chenta ini??

Friday, April 13, 2012

apa yang paling OSEM dlm hidup anda??!!

بسم الله الرحمن الرحيم



  ha,apa yang paling OSEMness n HAYBAT dalam hdup bro n sis...ceng ceng ceng...soklan cepu emas tuk br n sis..hehe(walaupon penat tetapi cuba menceriakn diri ini)...of courselh dlm hdup bro n sis pasti ade something yang specialkan or something yang blh dikatakn fulaweyyhhh dlm hdup bro n sis yang amat bernilai ni..:)


  tidak terkecuali mr.j jugak bro n sis..mr.j sendri pon ade kenagn yang mantop lagi meletup tuk diingati..:)..(amboi meletup2 ea mr.j ingt mercun pop pop ke)..rilex lh bro n sis..tak boleh gurau nampak..;)..nak tau ke knangan ap yang meletup pop pop yg mr.j ckp kn tu??!!..teng teng teng(soundtrack starwars mai..haha)...kenangan tersebut merupakan kenangan bilamana diri mr.j ini mendapat sentuhan dakwah dan tarbiyyah yg betul2 marvellous lagi delicious gitu..:)...


  bila teringt balik kenangan diri ini mendapat sentuhan awal dari D & T eperti apa yang pernah dipostkan oleh mr.j sendri dlm post sblm ni,memang kelakarlah bro n sis..mmg mr.j ini sblm mndpt sentuhan yg special tu merupakan seorang akhi yang amat nakal...p ble dh dpt sentuhan D & T yang lagi bahaya n berbisa sentuhan ni   diri ini terasa bagai lebih berharga dan disayangi..ai mr.j disayangi oleh sape tu??..(errr =.= ok bepeluh kecil nk jawap soklan cepu yang xberapa nak emas sngat tu)sudah tentulh disayangi oleh family mr.j sendri dan yang paling penting ialah disayangi oleh sang Pencipta yang Maha Esa..


  bila flashback balik time zaman nakal2 dulu mmg tegelak sorg..hehe kdg2 terasa sdih n menyesal pon ade gak..:(..p mr.j bersyukur kerana msih dberikn atau dicmpakkn dalam hati ini hidayah dan inayah dariNya...teringat satu hadith nabi s.a.w:


 "الناس معادن , خيارهم في الجاهلية خيارهم في الإسلام إذا فقهوا"


maksudnya : "manusia seperti logam , terpilihnya mereka semasa jahiliyyah terpilih juga mereka semasa islam              
                    , sekiranya mereka faham"

sahih bukhari




  ha,bila teringt hadith ni mr.j terasa diri ini amat bertuah sekali kerana mendapat sentuhan D & T ini..sedangkan ramai lagi yagn masih terkapai-kapai dgn arus lautan duniawi dan masih tercari-cari D & T yang mampu 'mengugat' diri mereka..(gulppp seram sejuk dh bdn ni dgr mr.j ckp cmtu)...teringatlah plak kata dari seorang akhi ni..dye ade ckp tarbiyah ni diibaratkan perangkap tikus , bila sekali sudah dingapnye umpan tu mmg payah tuk meloloskan diri kita..begitulah perumpamaan D & T yang telah berjaya menawan hati mr.j ni...setiap kali mr.j ingin meloloskan diri dri perangkap tarbiyyah ini , pasti mr.j akan ditegur oleh ikhwah n perbetulkan kesilapan mr.j...mr.j berasa bertuah n berutnung teramat sekali...so bro n sisi bile lagi mau dapat kenangan merasakan penangan D & T yang mampu mengugat jiwa raga bro n sis seperti mana ia tlh berjaya menawan hati mr.j ini.?!..so fikir-fikirknlh ye..:) (senyum tak perlu kata ape2)...



-jejakaminatadidas-

1 comment:

Quemyra said...

Alhamdulillah..bila dah dapat sentuhan dakwah & tarbiyah tu,,jgn sesekali patah balik ke belakang..kalau ada terasa susah dlm kehidupan..ingat yang ALLAH SWT sentiasa ada bersama kita..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...